Elektrisch ontharen

Electrisch ontharen is een methode om ontsierende haren te verwijderen.

Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnendoor middel van electrisch ontharen worden verwijderd.

Werkwijze

Bij electrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstoot het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.


Pijnloos?

Electrisch ontharen is niet geheel pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor u goed te ondergaan is. Totdat het hele gebied is onthaard, moet u regelmatig een behandeling ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één á twee jaar. De tijdsduur en de frequentie van de behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid haren die verwijderd moeten worden. De periode tussen 2 behandelingen wordt wel steeds groter. Natuurlijk wilt u in de periode tussen de behandelingen er verzorgt uitzien. Wij raden u aan om de nog resterende haren er tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de ontharing beter worden gevolgd. U kunt dus pas na 2 maanden na de eerste behandeling bekijken hoe de situatie is. Vaak lijkt het of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit u niet verontrusten en trek beslist zelf niets meer uit.

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van electrisch ontharen. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Be-U Huidverzorgingsstudio heeft de specialisatie electrisch ontharen en is lid van de ANBOS en volgt daarom ook iedere 3 jaar een verplichte nascholing.

Maak een afspraak!

4 + 4 = ?